top of page

PROGRAMA 29 ÉS DANSA (ABRIL 2024)

El cicle 29 és Dansa és l’acte oficial de la ciutat de Mataró per a commemorar el Dia Internacional de la Dansa. El seu principal objectiu és donar lloc a la dansa dins l’espai públic, fent-la visible i accessible per a promoure consciència de la seva capacitat transformadora. Per aconseguir-ho, Dans Invitro ideem i organitzem una programació plural que té en compte diversos eixos.

 

Aquest 2024 us presentem l'onzena edició.

POSTER_POSARHIELCOS2_V5.jpg

DIMECRES 24

POSAR-HI EL COS, de la cia Miquel Barcelona

Reflexió i debat entorn les situacions de violència en sector de les arts escèniques.

En col·laboració amb Coop Maresme organitzem aquesta jornada de reflexió i debat entorn les violències en el sector professional de les arts escèniques de la mà del projecte “Posar-hi el cos”, de la companyia Miquel Barcelona. Apostem per portar aquest debat a la comarca i posar sobre la taula la necessitat de revisar i canviar les pràctiques dins el sector. 

En l'actualitat ja s'està observant com llargs silencis comencen a trencar-se i es qüestionen relacions de poder i males pràctiques que durant molt de temps s’han tolerat i viscut com a normals. Quines implicacions té tot plegat en un sector travessat per la precarietat laboral, la necessitat de treballar en equip i el fet d’utilitzar el cos i el món intern de les persones com a eines fonamentals? Aquest projecte, aposta pel benestar del sector oferint un espai on compartir experiències viscudes a partir d’una dinàmica al voltant de quatre taules de diàleg simultani on situar conceptes clau, reptes i propostes de millora. Activitat guiada per Sandra Jurado i Bea Vergés.

Dimecres 24, de 11:00h a 14h
Lloc: Espai Cafè de Mar, sala polivalent, Mataró

INSCRIPCIÓ PRÈVIA AL SEGÜENT ENLLAÇ

Activitat gratuïta 

1.png

FORMACIÓ PER A PROFESSORAT

Taller obert a persones interessades en educació, moviment i dansa (mestres, professorat de dansa, monitors/es de lleure, etc.). Es proposaran eines de composició posant èmfasi en el joc amb l’espai i amb l’arquitectura que ens envolta. Quin volum ocupa el meu cos a l’espai? Quines relacions podem crear entre els diferents cossos? L’espai ens servirà de detonant per a desplegar eines de composició i per a despertar-nos el plaer de moure’ns i compartir el moviment.

Jornada a càrrec d’Anna Rubirola, coreògrafa, intèrpret i docent resident a Barcelona. 

Dimecres 24, de 18 a 19.30h
Lloc: Teatre del Cafè Nou, Mataró.

Inscripcions: Cal omplir aquest FORMULARI. Places limitades.


Activitat gratuïta 


POTS DESCARREGAR-TE AQUÍ EL DOSSIER DE LA FORMACIÓ

#E7E05D

DIVENDRES 26

2.png

LA RIERA BALLA

Mostra destinada a escoles de dansa i altres entitats amb grups de moviment. Diferents punts al llarg de l’eix comercial i de trànsit més popular de la ciutat es convertiran en espai de mostra d’allò que les participants decideixin compartir entorn el moviment. 

Sortim al carrer i compartim la dansa!

Divendres 26, de 17.30 a 20.00h
Lloc: diversos espais de la Riera de Mataró

DISSABTE 27

Mout-te, toca i juga! Cartell '24.png

MOU-TE TOCA I JUGA! MÚSICA I MOVIMENT EN FAMÍLIA

La proposta Mou-te, toca i juga és un espai pensat per gaudir en família i dirigit a criatures de 0 a 3 anys. El format de la proposta serà un espai lliure i de caràcter lúdic dins el teatre del Cafè Nou, amb diversos racons que conviden a experimentar a través del moviment, la música i els sentits. 

Movent-nos, tocant i jugant, gaudirem en família!

Dissabte 27, de 12:30h a 13:15h
Lloc: Teatre del Cafè Nou, Mataró

INSCRIPCIÓ PRÈVIA AL SEGÜENT ENLLAÇ

Activitat gratuïta organitzada en col·laboració amb L’Escola Municipal de Música de Mataró.

DIUMENGE 28

ACCIÓ ALS BALCONS, CÀPSULES DE JOVES ARTISTES

3.png

Balcons del centre de la ciutat s’omplen de dansa! Alumnat del Batxillerat escènic Laia l’Arquera i intèrprets que han passat per la Companyia Jove de Dans Invitro i l’Aula de Teatre, ens presenten petites píndoles de dansa a diversos balcons del centre de la ciutat, un itinerant que acabarà amb un vermut a la plaça de Can Xammar.

Diumenge, 28, de 11 a 12h
Lloc: diversos balcons del centre de la ciutat (recorregut itinerant)

Activitat gratuïta i en col·laboració amb L'Aula de Teatre de Mataró i l'Institut Laia l'Arquera

4.png

BALLADA SOCIAL AMB BAILAQUEER

Aquest any comptem amb BailaQueer per a la ballada social del 29 és dansa. Salsa i Bachata a la plaça de Can Xammar en una jornada de vermut que oferirà el Bar La Lola. BailaQueer té la voluntat de trencar els estereotips que es repeteixen en molts balls de parella, apostant pel lideratge compartit. 

Una ballada per a totes les edats, distesa i per a passar-ho súper bé!

*Aquest espai compta amb dos tallers dinamitzats per Edén Valduciel i Javier Padilla. 

Diumenge 28, de 12h a 14h
Lloc: Plaça de Can Xammar (La Lola)

Activitat gratuïta

6.png

ESPECTACLE SIN-CON-TACTO, DEL COL·LECTIU LIANT LA TROCA

Liant La Troca és un col·lectiu de dansa integrada creat el 2011 a partir de tallers dirigits per Jordi Cortés. Programem l'espectacle SIN-CON-TACTO que ens parla de la necessitat d’estar en contacte amb els altres i amb un mateix. De com, a través dels diferents sentits, busquen maneres d’establir relacions amb el grup o en parella. També de la necessitat d’estar sol a l’espai o d’esperar que passi alguna cosa. Un món divers on tot pot passar i el públic esdevé còmplice de les seves trobades. 

Aquest espectacle dona peu a l’activitat de moviment dirigida a les escoles de la ciutat (infantil i primària) d’aquesta edició. L’acció convidarà a reflexionar entorn de conceptes com accessibilitat, inclusió, capacitat i integració a les aules.

La reserva de plaça és només necessària per a les escoles. Inscripcions al següent FORMULARI
Places limitades.

Dia: dilluns 29, a les 11h

Lloc: Pista del Parc Central de Mataró (Parc Vell)


Entrada gratuïta 

7.png

MOVER'S, ACCIÓ D'ANIMACIÓ AL CARRER

Dos personatges busquen transformar places i carrers en escenaris, fent participar a les diferents persones que es vagin trobant. Venen carregats d’energia i molt d’humor!

 

*A càrrec de Circ Vermut.

Dilluns 29, de 17:30 a 20:30h
Lloc: Itinerant pel centre de Mataró

(Plaça muralla, carrer Barcelona, Plaça Santa Anna, Riera, Plaça Gran, Carrer Nou, Riera i Pati del Cafè Nou).

LA NIT DEL 29

8.png

ESPECTACLE SADNESSLÄND, de Cia. Carla Sisteré

Que aixequin les mans totes les persones que alguna vegada s'han preguntat: per què no sóc feliç? I si cada vegada que ens sentíssim infeliços, el món s’aturés i apareguéssim en un espai atemporal cohabitat per dos éssers. I si aquest espai portés per nom Sadnessländ, i la seva feina fos recordar-nos que malgrat tota la tristesa que ens habita, seguim vives.

Una peça de dansa contemporània i teatre físic, emmarcada en un vals frenètic i maldestre a la recerca de la felicitat.

Direcció: Carla Sisteré
Interpretació: Paula Sánchez, Carla Sisteré, Aaron Vázquez
Ull extern: Mati Casini, Ombline Huvelle
Vestuari: Rosalina Lecina

Dilluns 29, a partir de les 20:15h
Lloc: Pati del Cafè Nou, Mataró

*Entrada gratuïta

10.png

29 MINUTS, TROBADA OBERTA MULTIDISCIPLINAR

Trobada oberta d’artistes locals amb ganes de plasmar el moviment a través del seu llenguatge i en un temps de 29 minuts. La dansa i la música s’improvisen en viu generant, juntament amb artistes plàstics i literaris; un final de festa multidisciplinar on el moviment és generador d'art.

Dilluns 29, a partir de les 20:15h

Lloc: Pati del Cafè Nou, Mataró


* Activitat gratuïta 

DILLUNS 29

EL DESPERTAR DEL 29, SESSIÓ DE MOVIMENT PER A TOTS ELS PÚBLICS

5.png

Som una ciutat oberta al mar i aquest any el passeig serà el primer punt de trobada per arrencar el Dia Internacional de la Dansa. A través de la pràctica individual i col·lectiva, volem compartir un espai i un temps per començar el dia connectant amb cos i moviment. Benvingut 29!

*Activitat guiada per Andrea Vallescar, ballarina professional, mestra d’infantil amb especialitat en pedagogia terapèutica i creadora del projecte MOMO.

Dilluns 29, de 7.30h a 8.30h (arribada a partir de les 07.15h)
Lloc: Passeig del Callao, prop de la zona de pícnic, a Mataró. 

Activitat gratuïta 

#E7E05D

i també...

posts 29ésdansa '24 (4).jpg

HOSPITALS EN DANSA

Mostra dels tallers de dansa i ritme que es porten a terme amb  persones en processos oncològics a l’Hospital de Mataró i a l’Hospital de la Vall d'Hebron a través de professionals de l’entitat Ritme i Compromís  amb col·laboració de la Fundació Nous Cims. 

Una bona manera de visualitzar com les arts tenen un benefici a les persones i familiars que estan en processos oncològics i que ajuden a la seva recuperació emocional i física.

Dimarts, 30, de 11:30 a 12:30h
Lloc: vestíbul de l’Hospital de Mataró

bottom of page