top of page
dia dansa mataro_57.jpg

COMPARTIM RECURSOS
PEDAGÒGICS
 

Dans Invitro ofereix formacions de curta i llarga durada basada en el cos, el moviment i la dansa i que estan dirigides a docents de totes les edats, claustres, entitats, empreses, i grups interessats.

 

Contracte o demana informació a invitro.mataro@gmail.com 

20220715_095210 (1).jpg

BALLA'M

Dansa creativa a l'aula per a totes les edats

DESCRIPCIÓ DEL CURS

Curs vivencial on convidem a posar la mirada al cos i al moviment com a eina bàsica de l’aprenentatge. Des del cos sentim, ens relacionem, ens comuniquem i aprenem. Farem un retorn a l'essència de la dansa com a expressió motriu, aprenent i valorant el nostre cos i la nostra corporalitat com a forma innata d'expressió. A través de l'experiència, oferirem eines i recursos de moviment i dansa per poder reproduir-les a l'aula o en la nostra pròpia quotidianitat.

A QUI VA DIRIGIT:

Adreçat a tot el personal docent i a persones interessades en conèixer dinàmiques i metodologies per apropar la dansa i el moviment com a recurs pedagògic dins les aules

CREATIVITAT I MOVIMENT

Eines i recursos per a l'aula d'educació artística

DESCRIPCIÓ DEL CURS

Us convidem a posar la mirada al cos com a forma innata d’expressió i aprenentatge. Partirem del moviment com eix vertebrador, oferint recursos aplicables a la diversitat d’una aula o un grup. Vivenciarem dinàmiques, jocs i propostes de moviment com a eines per a l’expressió, la comunicació i la creativitat, de manera que les puguem integrar en les diferents disciplines artístiques o que ens serveixi com a motor per a nodrir noves idees.

«Creativitat és el procés de descobriment» Mitjáns

«El pensament creatiu pot ser definit com un procés metacognitiu d’autoregulació, en el sentit de l'habilitat humana per modificar voluntàriament la seva activitat psicològica pròpia i la seva conducta» Pesut. T'animes a fer el viatge?

A QUI VA DIRIGIT:

Adreçat a professorat d’ensenyaments artístics (música, dansa, teatre, plàstica...) i a qualsevol persona que vulgui explorar la creativitat.

FOTOGRAFIA: Escultures Juan Muñoz

AD00608.jpg
IMG-20170502-WA0002.jpg

PROCESSOS COMUNITARIS

A través de la dansa

DESCRIPCIÓ DEL CURS

La neurociència ja ens parla dels beneficis de la dansa, no només com a eina pedagògica, sinó com a eina per comunicar-nos, cohesionar, millorar el treball grupal i atendre a la diversitat. Vivenciarem una dansa accessible a tothom, a través de dinàmiques i exercicis dirigits a grups grans i diversos amb o sense experiència en el llenguatge de la dansa i ho farem a través de propostes de moviment enfocades al joc, la cohesió grupal, la creació i la composició col·laborativa.

A QUI VA DIRIGIT:

Càpsula adaptada per a tothom: A totes les edats i persones amb o sense cap experiència

Càpsula formativa dirigida a persones formadores: Per a facilitadors/res, responsables o personal docent interessats en apropar la dansa o altres maneres de relacionar-nos a col·lectius diversos amb o sense experiència en el moviment.

EL COS COM A INSTRUMENT

El moviment com a eina pedagògica en l'aprenentatge musical

DESCRIPCIÓ DEL CURS

Des del cos sentim, ens relacionem, ens comuniquem i aprenem; per aquest motiu  proposem anar a l’essència del moviment com a eina alternativa d’aprenentatge de conceptes musicals, com per exemple: el ritme, la frase musical, la composició, els compassos, etc. 

 

El cos i el moviment com a eina pedagògica en l'aprenentatge de la música. Adreçat a escoles de música interessades en eines i recursos pedagògics per l'aprenentatge de conceptes musicals bàsics a través del moviment i el cos.

A QUI VA DIRIGIT:

Adreçat a persones vinculades a l’ensenyament musical, formal i no formal, interessades en eines i recursos pedagògics per l'aprenentatge de conceptes musicals bàsics a través del moviment i el cos.

Copia de 13177875_1089081604481304_9096108803675710111_n.jpg
15 juliol_Moment.jpg

BALLA'M EN LÍNIA

Dansa creativa a l'aula per a totes les edats

DESCRIPCIÓ DEL CURS

Us convidem a posar la mirada al cos i al moviment des de casa!

I com ho fem això? 

Després d’aquest període de pandèmia que ens ha tocat viure, proposem una formació on-line amb la idea de posar al centre el cos, la dansa i el moviment i oferir eines i recursos per poder traslladar a l'aula o a la pròpia vida quotidiana. La formació vol ser un espai per conèixer, parlar i reflexionar sobre què és la dansa creativa i com ens pot ajudar a atendre la diversitat i generar processos comunitaris dins d'un grup o una comunitat i involucrar-la a qualsevol procés d'ensenyament/aprenentatge.

En l'àmbit pràctic, es proposa un projecte de creació que tindrà la durada de la formació, on s'aplicaran tots aquests conceptes, aquestes reflexions, amb la idea de connectar amb la pròpia creativitat i expressivitat a través de la comunicació i l'intercanvi amb el grup classe. Un procés creatiu que neix del conte 'El Buit' d'Anna Llenas, la història d'una nena que parla de la sensació de buidor en el seu interior i que no sap com fer-la desaparèixer. Una sensació que potser han viscut molts infants i joves durant aquests mesos llargs de pandèmia.

T'animes a fer el viatge?

A QUI VA DIRIGIT:

Adreçat a tot el personal docent i a persones interessades a conèixer dinàmiques i metodologies i reflexionar sobre com apropar la dansa i el moviment com a recurs pedagògic dins les aules.

bottom of page