top of page

CRISTINA

"M'apassiona la dansa i l'educació. Les dues són eines de transformació social i cultural així que confio plenament que la seva sinergia és poderosa."

 

​Durant molts anys em formo com a ballarina en estils i tècniques diferents amb mestres com Aixa Guerra, Sol Vàzquez, Roser Tutusaus, Bebeto Cidra, Olga Alvarez, entre d'altres. A la vegada, em graduo en Educació Infantil (UB, 2014) i seguidament m'especialitzo en Psicomotricitat (URL, 2015). En l'actualitat m'estic formant en tota la vessant educació afectiva sexual i perspectiva de gènere (Senda 21-22). En aquesta línia he realitzat diferents cursos dedicats a la pedagogia i didàctica artística de la dansa i m'he format en projectes similars com: formacions a mestres i artistes de Segni Mossi (Yellow, Red i Blue Traning) i diferents formacions de Dan Dan dansa, curs organitzat pel Mercat de les Flors, entre d'altres.

 

D'aquí neix l'interès per crear i gestionar projectes i tallers familiars relacionats amb la dansa i el moviment (0-6 anys): Tallers de Dansa-Ciència (2013-2016) dins el cicle NiuViu, activitats temàtiques del programa Niu de Ciència, del Museu de les Ciències Naturals de Barcelona. Dos projectes propis actualment actius: "Dansa per nadons", 2015; cocreació de "Baobab, dansa en família", (2018). També neix l'interès per formar part de projectes que esdevenen espais de cura a través de la dansa com el projecte ''Bellànima, espai d'expressió per la bellesa'', on s'expressa i es comparteix a través del moviment amb persones grans que es troben a l'última etapa de la seva vida.

 

​Dins l'àmbit artístic he pogut desenvolupar diferents rols que m'han ofert la possibilitat de viure diverses experiències. En primer lloc, des de molt jove formo part de la companyia eN movieNt, dirigida per Mercè Grané amb espectacles com ''Pètals de vida" i "Els Pensaments de Julieta". Aquest últim es va presentar al FIB, Festival Internacional de Benicàssim i a la Sala Triangulo de Madrid (2012). Realitzo diversos cursos de dansa aèria i vertical amb la companyia Sacude i posteriorment soc ballarina de diferents esdeveniments: al MNAC i als Mundials de Bàsquet al Palau Sant Jordi, Barcelona (2014, entre d’altres). Entro a formar part de l'equip del musical ''Molt soroll per no res'' d'Àngel Llàser i Manu Guix al TNC (2016) com ajudant de coreografia.

 

Amb el temps m'estableixo a Mataró i entro a formar part del col·lectiu Dans Invitro, combino la tasca dins el col·lectiu amb la docència a l'Aula de Teatre de Mataró, com a professora de dansa, i amb l'Escola Municipal de Música de Mataró, com a professional de cos i moviment.


I aquests últims dos anys he pogut dirigir el moviment i acompanyar a la creació de dues gires de grups musicals actualment actius: la gira Odissea Tour (2020) i BPΩ TOUR (2022) de les Balkan Paradise Orquestra, En Òrbita de Marcel i Júlia, (2021) i la "Gira 10 any" d'Oques Grasses (2022). 

bottom of page