top of page

MARTA

"M'agrada el concepte de col·lectivitat i tots aquells projectes que posin en contacte a persones. M'interessen molt els processos creatius i soc una amant de la improvisació i la creació."

 

Em vaig formar al Real Conservatori professional de dansa Mariemma de Madrid i allà vaig treballar com a ballarina intèrpret amb companyies com Lisarco, KarlikDanza, Naiara Rojo i Pedro Verdayes, entre d’altres. En produccions estrenades a Teatros del Canal de Madrid, al Teatro Real, al Teatre Romà de Mèrida o al Festival KREA del País Basc. Paral·lelament, treballava en la creació i coordinació de projectes comunitaris i inclusius a través del moviment, creant tallers i cursos sobre creació i improvisació amb el Colectivo Lisarco, la Fundació Down, Taller d’idees, la Facultat de Ciències de l’activitat física i de l’esport INEF de Madrid i la Fundació SaludArte de Miami (Florida). A més a més vaig crear el projecte “El cos com a instrument” per a músics; impartint tallers a la JORCAM (joven orquestra de Madrid), orquestra BandArt i a l’àrea socioeducativa de les orquestres d'Espanya.

Vaig marxar de Madrid a diferents punts d’Europa per seguir formant-me com a ballarina i també en Taichi, fins a obtenir el cinturó negre per la federació Fidam.

En tornar a Barcelona em vaig seguir formant en la docència i en els processos comunitaris a través de la dansa realitzant dos Postgraus; d’Arts Escèniques i Educació, a l’Institut del Teatre i d’Educació Artística per l’OEI. També en Arts escèniques i transformació social per Artibarri i en Tècniques de gestió de grup, lideratge i eines metodològiques d'educació emocional. Aleshores, vaig començar la docència en dansa per a diferents tipus de col·lectius i edats, alhora que impartia formació de professorat a Rosa Sensat, al Moviment educatiu del Maresme i la Diputació de Barcelona. A més a més, vaig ser la portaveu de l'Àrea d'Integració Social i Art a "A New Generation 4A New Europe", a Brussel·les.

Paral·lelament, em vaig iniciar com a creadora i coreògrafa a la companyia Amabeu teatre (dirigida per Josep Rodri) amb la qual vaig poder fer diverses produccions estrenades al Sismògraf d’Olot, Festival de Tàrrega, etc.

 http://www.joseprodri.cat/Josep_Rodri/Josep_Rodri.html.

Amb el temps em vaig establir a Mataró, on vaig cofundar Can Fugarolas un espai autogestionat que acull projectes artístics, socials, sostenibles i tecnològics i vaig començar a treballar, fins al dia d'avui, com a docent a l’Aula de Teatre i l’Escola Municipal de Música. I més tard, amb el col·lectiu Dans Invitro. Actualment, a més a més de la creació artística i la docència, lidero la companyia Jove de l’Aula de Teatre i soc “director rehearsal” de la companyia Wonderground amb Tom Weksler i Roser Tutusaus. 

https://www.wondergroundcompany.com/ca/inici.

bottom of page