top of page

HELENA

En aterrar en el món educatiu ordinari descobreixo en el cos una de les eines més vàlides per treballar conceptes de l’àrea de música i decideixo endinsar-m’hi des del vessant pràctic-teòric. A la universitat m’havien apropat conceptes de rítmica i de dansa tradicional, però aviat puc afegir a aquests àmbits la formació que jo mateixa rebia des d’aules de dansa acadèmica i des de cursos de formació per a docents interessats a incloure la dansa a l’escola.

Aviat ratifico que les dinàmiques de dansa a l’aula poden ser molt diverses i que l’alumnat en gaudeix amb facilitat. L’aprenentatge a través del cos acumula una quantitat d’aportacions a la formació dels nens i les nenes que em porta a investigar-ne els orígens i l’evolució a casa nostra, i així m’endinso en una llarga travessia d’estudis de doctorat especialitzant-me en història de la dansa a les escoles catalanes.

Dans Invitro em permet connectar amb aquesta tasca en un entorn de professionals de la dansa, companyes amb les que reflexionar des de perspectives i experiències molt diferents. Aquesta barreja de perfils dona lloc a accions heterogènies amb visions globals sobre la dansa on cadascuna de nosaltres es col·loca allà on més còmode es troba.

bottom of page