top of page
baobab_n.png

"TOT A L'UNIVERS TÉ RITME. TOT BALLA."

-- Maya Angelou-
Baobab, dansa en família és un espai de trobada. Una proposta de dansa per nens i nenes de 18 mesos a 3 anys. Compartir amb els més petits l’experiència del moviment com a forma d’expressió, relació i comunicació, deixant lloc a l’espontaneïtat i fomentant el despertar de les individualitats.

 

A Baobab cadascú expressa de forma lliure, investiga i descobreix amb el seu cos i experimenta amb la seva capacitat creativa. Les sessions es desenvolupen a través del joc, el contacte, la improvisació, els materials i la música, plantejant una vivència i una experiència compartida entre les dues persones participants.

 

''M'ha encantat la connexió i el vincle que es transmet a través de l'expressió corporal, etc. Moments de calma i d'expressar-se amb el cos sense "veus ni crits", tot i que és inevitable acompanyar el cos amb la veu''

 

Es vol també afavorir i consolidar el vincle afectiu segur, factor important per a permetre cada vegada una major autonomia i una millor relació de l'infant amb l'entorn. Per aquest motiu, cal destacar la figura de la persona adulta com a part activa de la sessió, generant una relació entre iguals, participativa i receptiva.

 

‘’M’he sentit molt bé podent gaudir d’uns moments de joc i vincle amb la meva filla i sobretot veient que ella també ho gaudia molt i hi participava de forma activa.’’

 

En relació amb l’etapa de desenvolupament que ens ocupa, i per mencionar una de les principals diferències amb la sessió de Dansa per a Nadons, durant la sessió poden aparèixer objectes i materials diversos que generaran nous espais i estímuls per donar lloc a un ampli ventall de respostes. Els nens i nenes ja gaudeixen de certa autonomia motriu que acompanya un procés de descoberta de tot el que tenen al voltant, i utilitzar materials ens ajuda a despertar l'atenció i a indagar en la sorpresa.

 

‘’Els materials m’han agradat molt! Diversos i motivadors pels infants i, en part, oberts per tal de ser utilitzats d’una forma lliure i espontània.’’

 

Baobab també vol ser un espai per alliberar tensions tant físiques com emocionals de l'adult. És una oportunitat per compartir el temps, experiències, inquietuds o opinions amb altres persones adultes i amb altres nens i nenes.

 

‘’Crec que tot el treballat durant el taller ha estat positiu. Ella tenia ganes que arribés el dia per venir a balla i jo també!’’

 

Per venir a les sessions no fa falta saber ballar, hi pot formar part qualsevol persona que tingui ganes de compartir una experiència mogudeta!

bottom of page