top of page
Logo Dansa per Nadons.png

"BALLAR ÉS SIMPLEMENT DESCOBRIR"

-- Martha Graham-
Dansa per Nadons és un espai de trobada per compartir l’experiència del moviment en família dirigit a bebès de 6 a 15 mesos. Un espai per gaudir de la música i la dansa posant al centre el vincle afectiu d’una forma segura i positiva. En aquest acte de sinceritat és des d’on podem connectar i dansar amb els més petits.
 
“M’he sentit molt a gust i lliure per moure’m sense importar-me massa si en sabia o no.”

El moviment és el primer mitjà de comunicació pel bebè, en un moment en el qual el llenguatge verbal encara no existeix. Recollint aquesta idea, Dansa per Nadons es recolza en els principis bàsics de la dansa creativa i la psicomotricitat d’integració. En totes dues línies de treball es fonamenta el moviment com a eina comunicativa principal.

Durant les sessions les persones adultes estan immerses en la proposta de forma activa i són convidades a posar el focus en el vincle que s’estableix amb bebè, ja que aquest fet determina com es desenvoluparà.

“M’he sentit molt a gust i el meu fill també. Al principi s’ho mirava tot desconfiat i de mica en mica hi ha anat entrant, un cop s’ha sentit còmode ha estat molt content i rialler. Se sorprenia i li agradava quan tot es quedava immòbil i en silenci.”

La sessió es vehicula a través de propostes molt senzilles que conviden a la persona adulta a endinsar-se en el llenguatge del moviment i la dansa. Les propostes van relacionades amb l’espai i els desplaçaments, els ritmes i les pauses, la música, els materials no estructurats, i es desenvolupen des del sosteniment en braços, el joc i la relaxació. Suggerint idees molt simples aconseguim despertar l’escolta compartida, sempre treballant des del respecte, la tendresa i l’amor.  En tot moment, respectant la naturalesa dels més petits i petites, enriquint de forma positiva el seu desenvolupament integral, el ritmes, les estones de descans i alimentació i la seva motivació.

La sessió es guia i s’acompanya des de fora per la persona experta que oferirà recursos molt bàsics perquè les persones adultes puguin sentir-se còmodes i segures.

“Una proposta molt interessant amb molta diversitat d’activitats. Una combinació de dansa i música molt maca.”

Dansa per Nadons també vol ser una pràctica alliberadora de tensions, tant físiques com emocionals, degudes a l’inici d’aquesta nova etapa vital que es presenta. Vol ser un espai on compartir experiències, inquietuds i opinions amb altres persones que passen pel mateix moment vital.

“S’ha creat un ambient molt agradable, un espai on poder relacionar-te amb el teu fill a través del moviment, la tendresa i el joc.”

Per venir a les sessions no fa falta saber ballar, en pot formar part qualsevol persona que tingui ganes de compartir una experiència mogudeta!

L’objectiu és gaudir plegades!

bottom of page