top of page

Objectius

Balla'm -en línia-

Dansa creativa a l’aula
per a totes les edats

 • Apropar l'àmbit del moviment i la dansa a les aules escolars a través de l'experiència pròpia.
   

 • Conèixer els components bàsics del moviment
   

 • Despertar el gust per moure'ns com a eina d'aprenentatge, exploració i improvisació.
   

 • Activar els sentits, la fantasia i l'imaginari com a eina d'expressió.
   

 • Fer una creació conjunta a partir del llibre infantil; “El buit” de Anna Llenas Conèixer conceptes de la dansa creativa, processos comunitaris i de creació.

Programa de continguts

Balla'm -en línia-

Dansa creativa a l’aula
per a totes les edats

- El cos: el seu coneixement, les seves parts, les possibilitats motrius i la lateralitat.

- L'espai: espai propi, espai extern, recorreguts en l'espai, els nivells, les direccions, els desplaçaments, l'orientació, etc.

- El temps: velocitats, mètrica, pulsació, el silenci.

- L'energia: qualitats de moviment i contrastos; la fluïdesa, la tensió, textures, les imatges, etc.

- La creació i la composició: expressió, comunicació, relació amb els altres, dramatització, improvisació, la construcció conjunta i la cooperació.

- El component artístic: presència, creativitat, imaginació, estètica, consciència, mirada i finalitat comunicativa i expressiva.

- Factors intrapsicològics: de caràcter efectiu, emocional, motivacional i relacional (concentració i atenció, prendre decisions, autonomia, iniciativa, respecte, confiança, escolta, exploració, comunicació no verbal i cooperació).

Metodologia

Balla'm

Dansa creativa a l’aula
per a totes les edats

Durant la formació es proporcionaran recursos pràctics i teòrics per fomentar la dansa creativa com a mitjà d'expressió de totes les persones, a través de diferents lectures es debatrà sobre la seva importància dins les aules, compartirem eines per nodrir la relació amb el propi cos i despertarem la sensibilitat i la imaginació i la capacitat de creació i comunicació a partir de dinàmiques de moviment a través de la pantalla. Aprendreu a través de la mateixa experiència vivenciant un procés de creació compartit on s'utilitzarà el cos, la dansa i el moviment com a mitjà d'expressió artística a partir d'un conte com a fil conductor.

El nostre objectiu és que l'alumnat docent pugui recollir tot el que ha après i ho pugui posar en pràctica a l'aula o que simplement hagi pogut estar en contacte amb el moviment, la dansa i les seves possibles aplicacions despertant així la curiositat per aquesta. És per això que donarem a conèixer altres recursos dins la pedagogia de la dansa.

DURADA

 

La formació completa consta de 18h de treball en línia + 12h de treball personal (individual o en grup)

*Adaptem la formació (hores i contiguts) a les necessitats que puguin sorgir.

PREU

Fes-nos arribar un correu amb la proposta i t'enviem el pressuspost

bottom of page